Makowiec lubartowski

Sku: N/A

Dostępne

Makowiec z rodzynkami to ciasto, które kojarzy każdy Polak. Ciasto drożdżowe z makiem to jedna z tradycyjnych potraw pojawiających się na stole biesiadników podczas świąt Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy. Zgodnie z ludowymi wierzeniami jedzenie maku w Wigilię przynosi szczęście na cały nadchodzący rok. Do najsłynniejszych wypieków z makiem należy z pewnością znany i nagradzany makowiec z Lubartowa, czyli mistrzowskie ciasto prosto z naszej cukierni.

Produkt tradycyjny oparty na indywidualnej recepturze, wpisany na listę produktów tradycyjnych. Cienka warstwa ciasta drożdżowego wypełniona masą makową z bakaliami.

Waga: 1kg, 50 dag (dwie wielkości)
wartość energetyczna: 100 g – 351 kcal
skład: mak, cukier, mąka pszenna, miód, masło, jaja, skórka pomarańczowa, rodzynki, mleko, drożdże, esencja migdałowa.

 

33,0065,00

Clear selection
Ilość: